Näyttelykarsinta

Tänä vuonna virallisissa näyttelyissä kilpaillaan kolmessa luokassa

Luokkina toimivat tänä vuonna hevoset, ponit sekä sukkahevosluokka. Hevos- ja poniluokat ovat avoinna vain itsetehdyille keppihevosille, mutta sukkahevosluokka on avoin kaikkien valmistamille sukkahevosille.

Hevoset, ponit ja sukkahevoset -luokat

Hevoset-luokkaan hyväksytään vain hevosrotuja. Haflingerit ja suomenpienhevoset luetaan näissä näyttelyissä hevosiksi. Tuomarina luokassa on Varja.
Ponit-luokkaan hyväksytään vain ponirotuja. Islanninhevoset ja vuonohevoset luetaan näissä näyttelyissä poneiksi. Tuomarina luokassa on Saija L.
Sukkahevoset-luokkaan hyväksytään sekä poni- että hevosrotuja. Tuomarina luokassa on Saija L.

Kaikkien näyttelyluokkien voittajat pääsevät kilpailemaan BIS-kehään näyttelyn parhaan hevosen tittelistä. Tähän luokkaan ei siis voi erikseen ilmoittautua. Näyttelyluokassa sijoittuu kaikki 3 hevosta. Tuomareina kehässä ovat Saija L., Taija T. ja Anni H. 

Tuomaristo on ilmoitettu Luokat-sivulla.

Ilmoittautumiseen ohjeet ja kriteerit

Karsintoihin ilmoittautuminen alkaa 1.3.2021 ja loppuu 23.3.2021. Tulokset tulevat viimeistään 16.4.2021. Vaikka itse näyttelyluokat kilpaillaan livenä, suomenmestaruuskilpailuissa, tapahtuvat alkukarsinnat netin kautta. Muistathan ottaa huomioon jo ilmoittautuessa, ettei sama hevonen voi osallistua SM-kilpailujen muihin luokkiin, sillä se täytyy tuoda kisojen ajaksi näyttelykehään odottamaan arvosteluvuoroaan.

Mikäli SM-kilpailut eivät tänä vuonna toteudu, näyttelyt pidetään sellaisenaan siitä huolimatta, virtuaalisesti.

Hevoselta/osallistujalta vaaditaan myös seuraavat kriteerit;

  • Näyttelyihin saa ilmoittaa max. yhden hevosen per luokka.
  • Karsinnoista läpi päässyttä hevosta ei saa muokata enää itse näyttelyluokkaan.
  • Hevosen pitää edustaa jotain oikeaa hevosrotua, eikä risteytyksiä tai muita keppieläimiä oteta mukaan. Islanninhevoset ja vuonohevoset ilmoitetaan poniluokkaan, kun taas haflingerit ja suomenpienhevoset hevosluokkaan,
  • Orien on oltava vähintään 3-vuotiaita ja tammojen 4-vuotiaita. Ruunia ei voi ilmoittaa näyttelyluokkiin.

Karsintoihin pätevät samat säännöt, kuin URL-näyttelyissä yleensäkin. Lisätietoa löytyy yhdistyksen sivuilta.

Otathan huomioon kuvavaatimukset

Kuvien täytyy olla kooltaan vähintään 1000px levyisiä ja hyvälaatuisia. Katsothan malliesimerkit kuviin alta.
Kirjoita otsikkoon vain sen luokan nimi, johon pyrit.
Lähetä seuraava kaavake täytettynä, vaadittujen kuvien kanssa seuraavaan osoitteeseen: nayttelyt@skhhry.fi

Luokka:
Esittäjä:
Hevosen koko nimi:
Hevosen rotu:
Hevosen sukupuoli:
Hevosen ikä: 

Karsinnoista valitaan hevos- ja poniluokkaan 20 molempiin ja sukkahevosluokkaan 10 parasta keppihevosta, jotka pääsevät kilpailemaan serteistä ja muotovaliotitteleistä SM-kilpailuihin paikanpäälle.

Läpipäässeet ilmoitetaan SM-kilpailujen sivuilla 16.4.2021. mennessä. Karsinnoista läpi päässeille ilmoitetaan myös sähköpostitse, jolloin he saavat laskun osallistumismaksusta ja maksuohjeet.

Karsinnoista läpi päässeet hevoset tuodaan SM-kilpailupäivänä heti aamusta (aikataulu tarkentuu myöhemmin) näyttelyalueelle. Hevonen saa numerolapun ja ohjataan sen jälkeen oikealle paikalleen näyttelykarsinaan.

Huom! Ethän jätä hevoselle varusteita, edes näyttelyriimuakaan päälle siksi ajaksi, kun se on tuomaroitavana. Varusteista, sekä kiinni letitetystä harjasta tai muusta koristelusta hevonen hylätään.